Ostefondue

Ostefondue.

Osteretten over alle osteretter - Ostefondue!

Emmentaller og AppenzelleR, smeltes sammen i skøn forening.

Server med brød evt. lidt små Kartofler og cornichoner til.

Ingredienser.


  • 800 g reven ost
    (400 gr Appenzeller, 400 g emmentaler)
  • 3½ dl hvidvin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl kirsch
    (Kirsebærbrændevin)
  • 4 tsk. maizena
  • 1 tsk. citronsaft
  • friskkværnet peber og revet muskat efter smag
  • godt landbrød i passende tern


Fremgangsmåde.


Bland osten med hvidvinen og lad den trække i 2 timer. 


Gnid fonduegryden med hvidløget og rør maizenaen med Kirch. Kom al den revne ost i en gryde sammen med vinen og citronsaften og smelt under omrøring.  


Tilsæt det omrørte maizena, og kog fonduen tyktflydende

under omrøring. Krydr med peber og muskatnød.  


Hold fonduen varm over en rechaud, mens der dyppes...